VAN STAL op Facebook

VAN STAL op Facebook

Honden & Paardenschool Van Stal. De meest diervriendelijke honden- en paardenschool van Nederland. Locatie verhuur Van Stal. Een dagje op de hei, maar dan dichtbij. Voor het dichtsbijzijnde platteland van Amsterdam.

van Stal Facebook feed

Did you know that at Van Stal we also offer dog training in English?

You get one-on-one attention for you and your dog. We tackle any possible issues you’re facing. We help you create a harmonious relationship with your dog based on trust, cooperation and mutual understanding.

Price: €65 per a session of one hour

For info on group courses in English stay tuned. We’re planning to organize them in the near future. Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

We delen deze post nog maar een keer met de warmte nu. Geniet, maar doe voorzichtig met de hond🌞Zomer is officieel begonnen vandaag! Voor sommigen één van het leukste seizoenen met je hond: vakanties, lange en warme avonden buiten, samen zwemmen en lol hebben.
Maar er liggen ook wat gevaren op de loer. Waar moet je als hondenbaasje opletten?

Zomerse waarschuwingen:

– Laat je hond niet in de auto – de temperatuur in een stilstaande auto loopt snel op. Binnen 10 min wordt het net een oven. Bij de temperatuur van 42 C beginnen de eiwitten in je lichaam te stollen. Je bloed wordt stroperig en je organen vallen uit. Laat daarom je hond nooit achter in de auto, ook niet voor ‘maar 5 minuutjes’.

– Niet fietsen/joggen met de hond – vermijd fysiek belastende activiteiten, vooral midden op de dag. Honden zweten uitsluitend door hun voetzooltjes en koelen af door hijgen. Daarom kunnen ze veel minder effectief hun lichaamstemperatuur reguleren dan wij. Elk jaar gaan honden dood aan oververhitting in de zomer. Als je hond gewend is aan joggen, doe dat ‘s ochtends vroeg, als het asfalt nog niet heet is, en de temperatuur matig is.

– Grasharen – dit gemene onkruid laat scherpe deeltjes los, dat net minuscule peiltjes zijn. Omdat er aan een grasaar een scherpe punt zit met een soort weerhaakjes kunnen ze letterlijk het lichaam ‘inkruipen’. Dit veroorzaak ontstekingen en nare wondjes. Ze komen in de neus, oren, ogen, tussen de poten en zelfs in de geslachtsorganen van honden terecht (met bijvoorbeeld de een blaasontsteking tot gevolg). Controleer je hond na elke wandeling goed en haal alle grasharen uit de vacht. Bij symptomen zoals hoofdschudden, niezen of traanogen, bezoek je dierenarts.

– Eikenprocessierups – de rups laat bij gevaar zijn brandharen los. De haren kunnen dan makkelijk de huid, de ogen en de luchtwegen binnendringen. De stoffen die van de haren afkomen veroorzaken een op allergie lijkende huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. Een hond die met zijn tong aan de rupsen heeft gezeten kan een gezwollen tong en blaren in de mond krijgen. In ernstige gevallen leidt de allergische reactie tot de dood. Laat honden niet rondom eikenbomen spelen en snuffelen om mogelijk contact met de rupsen te vermijden.

– Blauwalg – het is een soort bacterie, en ziet eruit als een groene, roodbruine of bruingroene laag die op het water drijft. Honden die bij het zwemmen water met blauwalg binnenkrijgen worden ziek. Blauwalg vergiftiging kan fataal zijn. Vermijd daarom water waar blauwalgbesmetting geconstateerd is.

– Saté prikkers/ kippenbotjes – in de zomer picknicken we graag en laten we soms helaas wat troep achter in het gras. Saté prikkers en scherpe botjes ruiken lekker, waardoor honden ze wel eens willen doorslikken. De scherpe punt van een prikker kan schade aanrichten aan het maag-darm kanaal. Vermoed je dat je hond iets scherps heeft doorgeslikt? Ga onmiddellijk naar de dierenarts.

– Watervergiftiging – dit fenomeen kan optreden bij honden die zwemmen of lang in het water spelen. De hond krijgt bij zulke activiteiten vaak veel water binnen. Het vocht in het lichaam raakt dan uit balans. De hersenen en andere organen kunnen daardoor niet goed functioneren. De hond verzwakt, gaat braken, heeft bleke slijmvliezen en heeft coördinatieproblemen. In extreme gevallen wordt watervergiftiging de hond fataal. Vermijd daarom te enthousiast en te lang in het water spelen met stok apporteren, enz.

– Berenklauw – deze plant met grote bladeren kan voor lelijke brandwonden zorgen wanneer je ermee in aanraking komt.

– Vlooien en teken – beide brengen mogelijke parasitaire besmetting met zich mee. Bescherm je hond of met natuurlijke middelen, of met chemische insecticides.

Veel dingen om op te letten! 😳
Maar met deze extra info in je achterhoofd en een waakzaam oog gaan jullie vast een fantastische en veilige zomer tegemoet!! Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Van Stal hulp gezocht!

Wie zou het leuk vinden om (op vrijwillige basis) te komen helpen in de verzorging en evt training van de paarden Van Stal?

In een leuk team de paarden verzorgen voor 1 a 2 halve dagen per week (op de grens van Amsterdam en Amstelveen)
Onze paarden leven in kuddeverband in een Paddock Paradise.
We zijn op zoek naar iemand die kan helpen met de verzorging en het mesten, maar ook aandacht, extra beweging en/of training van de paarden.

1 x per maand organiseren wij een trainingsavond om jullie nog verder te helpen op jouw niveau van omgang en training.

Voor meer info mail naar info@vanstal.nl
www.vanstal.nl Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Met je hond en een balletje spelen is natuurlijk prima, maar met mate en gebruik deze tips!
Wat voor andere spelletjes doen jullie met je hond?
Sturen jullie een foto of filmpje?Zeer belangrijk om te weten!
Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Puppy spel

Niks leukers dan naar spelende puppy’s kijken: rennen, stoeien, op de grond rollen. Zo lief!
Maar wisten jullie dat spel een belangrijke sociale, fysieke en mentale ontwikkelingsfunctie heeft?

Spelen is onwijs goed voor de motoriek: alle spiertjes, balans en kracht worden op een natuurlijke manier ingezet in een potje stoeien.

Stoeien is ook een essentieel onderdeel van de vroege ontwikkeling van honden. De zogenaamde play-fighting (nep vechten) is een instinctieve behoefte van alle gezonde puppy’s. Het helpt hen te leren de kracht van hun beet te beheersen, en te socialiseren met andere honden. Een pupje dat zijn spelkameraadjes bijt leert aan hun reacties wat wel of niet acceptabel is. Bij te hard bijten wordt het spel vaak onderbroken en is de lol voorbij. Het hondje leert dat hij zijn gedrag moet aanpassen om weer te kunnen spelen.

Maar wat als de bijtende pup alle signalen van zijn medespelers negeert? Dan is de risico groot dat er een situatie ontstaat waarin een hondje een pestkop wordt en de ander het slachtoffer. En dat is voor beide niet goed! Daar moet je als baasje iets mee doen om beide hondjes goed te begeleiden. Om te beginnen met herkennen wanneer wel of niet in te grijpen, en hoe.

Bij Van Stal hebben we daarom de Puppy Speeldate opgezet: een mooie kans voor puppy’s om veilig met elkaar te spelen onder begeleiding van onze instructeurs. Samen zorgen we dat de hondjes een goede ervaring opdoen. En we leren aan de baasjes meer over lichaamstaal, wat de aandachtspunten zijn en waar jullie alert op moeten blijven.

Meer weten? Kijk op www.vanstal.nl/dienst/puppy-speeldate/

Kosten 1 speeldate: €17.50 Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Wil jij ook een hond die niet meer achter paarden aan gaat? Doe mee aan de hond/paard cursus www.vanstal.nl/dienst/hond-paard-cursus/ #vanstal #hondenleven #wandeleninhetbos #wandelenmetdehond #paardeninhetbos #uitvallendehond Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Welke paarden?
😜👍🏻✅ Deze honden vielen eerst uit naar paarden. geslaagde hond/paard cursus.

Heb jij ook een hond die achter paarden aan gaat? www.vanstal.nl/dienst/hond-paard-cursus/

Wat heb jij er tot nog toe aan gedaan als je hond blaft naar paarden? Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Het eerste ponykamp Van Stal zit er op met een prachtig circus als afsluiter. Mooi om de groei van de kinderen te zien. Waar eerst alleen een voertje geven al te spannend was, is er hier al samenwerking te zien in de leukste vorm. Samen leren op een speelse manier.

www.vanstal.nl/diensten/paarden/cursussen-paarden/ Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Hondentraining – wat is dat eigenlijk?

Definitie van hondentrainig uit encyclo.nl:
Door middel van hondentraining wordt een hond geleerd om opdrachten uit te voeren, op bepaalde situaties te reageren of zich op een bepaalde manier te gedragen.

Een gemiddelde honden eigenaar denkt hier misschien meteen in oefeningen: zit, af, blijf, enz. Er wordt ook op veel hondenscholen alleen in commando’s (training) gedacht. Wat we nog vaak zien is dat mensen een oefening inzetten als symptoombestrijding. Bijvoorbeeld een ‘zit’ vragen als de hond opgewonden en druk is. Zonder zich af te vragen waarom de hond druk gedrag vertoont. Op deze manier wordt de ‘zit’ gebruikt als symptoombestrijding. De hond blijft telkens druk in zo’n soort gelijke situatie omdat er niet gewerkt is aan onderliggende emoties. Het zitten is slechts gedrag! Want druk doen is slechts gedrag en vrijwel elk gedrag ontstaat uit een emotie/behoefte. En hoe voelt dat als je moet zitten in een situatie dat je druk bent vanwege opwinding of angst?

Voor Van Stal is hondentraining iets anders. Voor ons is het belangrijk dat honden om kunnen gaan met de (mensen)wereld. Dat geld voor alle honden, groot, klein, jong, oud, introvert, extrovert, bang, onstuimig. En elk moment is anders. Als begeleider moet je weten hoe je hond zich voelt om op dat moment de goede beslissingen te nemen.

Van Stal doet niet aan symptoombestrijding. We leren de baasjes OVER hun hond. De behoefte van het ras en de hond als individu zijnde. We leren de mensen de lichaamstaal van honden lezen en de leerprocessen die honden doorgaan. Want als je dit eenmaal weet, dan is je hond nieuwe commando’s leren (zoals ‘zit’, ‘af’ en ‘blijf’) appeltje eitje – daar heb je ons dan helemaal niet voor nodig! Hoe geweldig is dat? Weten hoe jouw hond leert en hoe je met hem samen kan werken?

We trainen met de clicker, maar we zitten absoluut niet op de oefening. We werken heel veel aan lijngebruik, wandelen aan een slappe lange lijn. We werken we aan het herkennen van de onderliggende emotie. In plaats van de drukke hond te vragen om te zitten leer je bij ons wat je aan de opwinding van de hond kan doen, om hem een handje te helpen.

Hondentraining is dan ook wat ons betreft eigenlijk een verkeerd woord. Bij ons leer je je hond lezen en hem helpen te navigeren door de wereld. Onze training is het leren herkennen van emoties en daarmee aan het werk te gaan, zodat jij en je hond zich fijn bij elkaar voelen.

Als je dit zo leest, welke vragen/opmerkingen roept het in je op? 🙂 Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

Aan het eind van het ponykamp #vanstal gaan de dieren optreden in ons zelfgemaakte circus. Nu alvast even wennen aan de circus piste🤗 #kindercircus #paardenmeisje #ponylove #pony #minivarken Meer bekijkenMinder bekijken

Bekijk op Facebook

 

Volg van Stal op Facebook