Een goede band met je hond

Bij Hondenschool VAN STAL willen we je heel graag leren hoe je een zo’n goed mogelijke band met je hond kunt opbouwen waar jullie samen jarenlang plezier van hebben.

Honden weten van nature niet wat wij van ze verwachten of willen. Voor een hond is “zit, wacht en af” volstrekt onlogisch. Ook het wandelen aan de lijn is geen oefening die ze van hun moeder meekrijgen, dus daar zullen de meeste puppy’s in het begin best wel wat moeite mee hebben.

Hondenschool Van Stal

Een goede band tussen jou en je hond is bij Hondenschool Van Stal voornamelijk gebaseerd op het begrijpen en vertrouwen van elkaar. Het allerbelangrijkste hiervan is misschien wel het leren om je hond te respecteren als hond. Om een hond beter te snappen is het handig om je te verdiepen in het wezen hond. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je rekening moet gaan houden met zijn behoeftes én zijn bijzondere manier van communiceren in de vorm van lichaamstaal. Zodra je deze behoeftes beter begrijpt en de hondentaal doorhebt, kun je ineens een stuk beter communiceren met je hond. En dat maakt het trainen een heel stuk makkelijker en bovenal ook leuker!

Communiceren met je hond

Communicatie is zowel het verzenden als ontvangen van berichten. Bij het opvoeden van een hond is het belangrijk om na te denken hoe dieren leren, maar ook hoe mensen dat doen! Vroeger werd er – zowel bij onze kinderen als bij onze honden – veel met straf gewerkt. Vaak zelfs met een pijnprikkel. Nog steeds zie je dat men wel weet hoe je ongewenst gedrag af moet leren, maar vaak weten mensen niet zo goed hoe je eigenlijk gewenst gedrag kunt aanleren. In de praktijk blijkt het belonen van gewenst gedrag toch moeilijker dan gedacht.

Bij de trainingen bij Hondenschool Van Stal helpen we je uitzoeken wat de behoeftes van je hond zijn én hoe jij daar rekening mee kunt houden. Hiermee helpen we je een zo goed mogelijke band met je hond op te bouwen waar jullie samen jarenlang plezier van hebben!

Meer over positieve training