De dieren VAN STAL

Captain

Captain is een NRPS pony van 12 jaar met een stokmaat van 156 cm. Voordat hij bij VANSTAL kwam heeft hij zowaar Z dressuur gelopen! Het is een echt showdier, hij is dol op aandacht en staat maar al te graag in het middelpunt van belangstelling. En dat verdient hij ook wel met al zijn spectaculaire kunstjes. Behalve zijn indrukwekkende gangen kan hij namelijk ook steigeren op commando! Ook kan hij gapen, liggen, dansen én knielen! Hij heeft een enorm zachtaardig, lief en rustig karakter. Hij heeft in zijn leven dan ook al veel gezien.

Als hij een mens zou zijn, dan zou hij zomaar de eigenaar van een strandtent kunnen zijn. Hij is een natuurlijke leider, evenwichtig en rustig, maar houdt er wel van om te schitteren aan de top.

captain van Stal

Prins

Prins is een 6 jarige Andalusier van 165 cm en hij is daarmee de grootste van al onze dieren. Hij is pas sinds oktober 2015 in Nederland. Daarvoor liep hij in Spanje hogere wedstrijden in een 2 span als marathon paard! Prins is een echt mensgericht paard. Super speels en heel werkwillig en gevoelig. Een echte knuffel. Soms nog wat onzeker, maar je ziet hem echt met stappen vooruit gaan!

Als mens is hij het knappe, maar onzekere jongetje uit de klas. Hij moet zijn eigen kwaliteiten nog ontdekken, maar iedereen is ervan overtuigd dat als hij die gaat leren kennen, dat hij het heel ver schoppen in de wereld. Prins zou bv uitvinder zijn met een creatieve geest.

prins van Stal

Vorst

Vorst is een 4 jarige Cremello Andalusier van 150 cm hoog. In augustus 2015 is hij naar Nederland gekomen. Echter weten we helemaal niets over zijn verleden! Wel weten we dat het nu een echte grappenmaker is. Hij is stoer, heel speels, heeft een zacht karakter en is een enorme knuffelkont. Ook is hij heel erg gevoelig en licht aan de hulpen.

Als mens is hij de allemansvriend en party maker. Moppentapper van het eerste uur. en iedereen is dol op hem. Het is een blonde langharige "beachboy". Een romanticus. Hij durft alles en stapt overal op af. Op jonge leeftijd heeft hij al een goedlopend bedrijf in de reclame en in zijn vrije tijd speelt hij heel verleidelijk op zijn gitaar terwijl hij zijn blonde lokken nonchalant laat hangen.

vorst van Stal

Toon

Toon is 5 jarige draver met een stokmaat van 164 cm. Hij is direct vanaf de drafbaan bij ons gekomen. Als draver heeft hij geleerd om op kracht te werk te gaan en daarom is hij niet altijd even subtiel, wat hem wel weer heel interessant maakt om mee te werken. Hij heeft bovendien een superlief karakter en is het een echte goedzak. Ruwe bolster blanke pit. Voor nu heeft hij misschien nog wat tijd nodig om bij te trekken. Wel zie je hem met volle teugen genieten van zijn nieuwe bestaan in het Paddock Paradise en daardoor opent hij zichzelf steeds meer!

Als mens is Toon een zachtaardige doerak. Hij lijkt een stuk stoerder dan hij in werkelijkheid is. Het is het jongetje dat kattenkwaad uithaalt en het dan vervolgens wel aan zijn moeder vertelt. Hij is nog op zoek naar wat bij hem past voor beroep.

toon van Stal

Moby

Moby is een Oldenburger van 21 jaar oud en een stokmaat van 153 cm. Als een echte pony is hij eigengereid en soms ook wat koppig. Echter hij is heel erg lief voor kinderen. Hij houdt meer van spelen dan werken en is een echte freestyle kunstenaar. Als het hem bevalt wat je van hem vraagt, dan is hij een snelle leerling.

Als hij een mens zou zijn, zou hij in zijn jonge jaren rocker zijn geweest, onder de tattoo’s én met lang haar. Hij zou iemand zijn die goed met zichzelf door één deur kan. Hij is een leuke vader voor zijn kinderen, een echte familie man. Misschien een klein beetje een einzelganger, die niet zo snel op de voorgrond treed. Van beroep is hij kunstenaar.

moby van Stal

Wolkje

Wolkje is een 5 jarige Welsh pony van 117 cm hoog. Met haar prachtige wimpers en schitterende manen, lijkt ze rechtstreeks uit een Disney film te komen. Deze echte dame weet heel goed wat ze wil. Als je haar weet te motiveren om samen te werken, dan is ze een heel erg leuk speelkameraadje met een superbraaf en zacht karakter.

Als mens zou ze het kleinste en mooiste meisje uit de klas zijn. Een echt meisje meisje. Iedereen wil haar vriendin zijn, maar ze kan ook goed alleen spelen. Ben je eenmaal haar vriendin, dan is ze ook een vriendin voor het leven! Ze zit nog op school, maar wil later modeontwerpster worden.

wolkje van Stal

Puk

Puk is pas 2 jaar oud en 130 cm. Ze is een megaslimme dame die overal bij wil zijn. Ze is heel actief en speels en ook echt een geboren clown! Altijd op zoek naar uitdagingen. Met Puk is het nooit saai. Bovendien is ze een echte knuffeltante met een zachtaardig karakter.

Als mens zou ze het slimste meisje uit de klas zijn. Ze lijkt overal goed in te zijn. Andere kijken bij Puk een beetje de kat ui de boom. Soms kan ze wel pittig overkomen, maar zo bedoelt ze het niet. Ze is een organisator en activiste.

puk van Stal

De kippen

Behalve paarden, pony's een hond en kat, lopen er op VANSTAL ook hele leuke kippen rond! De kippen komen bij redeenlegkip.nl vandaan. Na een korte periode van wennen zijn ook zij van stal en lopen ze op hun gemakje rond over het terrein. Heel gezellig!

Breeje

Breeje is een Engelse Bulldog reu van 3 jaar. Gekregen als pup van 9
weken. Breeje is een fanatiek bulletje als het gaat om spelen en samen trainen. Zachtaardig, grappig, iet wat lomp, maar tegelijkertijd heel gevoelig.

Mens; Breeje is de stoere kleine vent die ondanks zijn breede gedrongen postuur toch een echte sportman is. Hij is snel en wendbaar. Een fanatieke rugby speler met een stoer uiterlijk, maar een super zacht karakter als het gaat om zijn persoonlijke contacten. Een echte familieman.

Olijfje

Rechts op de foto staat Olijfje. We hebben haar mei 2016 opgehaald bij Yvette's Engelse bullen huisje. Een stichting die zich inzet om voor Engelse bullen een nieuw adres te vinden omdat de oude eigenaar er niet meer voor wil of kan zorgen. Olijfje was bedoeld als fokteef, maar dat bleek niet te lukken. Ze heeft ruim 2 jaar van haar leven op een kleine oppervlakte geleefd. Ze is dus niet gewend aan wandelen aan de riem, is niet zindelijk en niet gewend aan verkeer. Ook is ze niet gewend om met je samen te werken, niet dat je haar bij je roept, met je speelt en ze kent dus ook geen commando's. Echt een projectje voor VANSTAL dachten wij. Leuk om zo'n hondje nog een goed huis te geven!
Olijf is een echte schat. Het gaat heel goed met haar en al onze andere dieren

Knofje

Knofje is een poesje (Maine Coon). Ze is geboren begin 2016. Een baldadig type die heel goed weet wat ze wil. Een echte stoere jager.
Ze past zich heel makkelijk aan in nieuwe situaties en gaat graag op
ontdekking uit. Ze voelt zich al helemaal thuis bij ons.

Mens; Het stoerste meisje van het schoolplein, diegene die mee voetbalt
met de jongens. Op latere leeftijd zal ze chef kok worden of zoiets.

Johan

Johan en Rozijntje (zie hier onder) hebben we sinds begin mei 2016. Deze twee schattige poesjes zijn met de fles grootgebracht omdat hun moeder helaas niet voor ze kon zorgen.

Rozijntje

Rozijntje en Johan (zie hier boven) hebben we sinds begin mei 2016. Deze twee schattige poesjes zijn met de fles grootgebracht omdat hun moeder helaas niet voor ze kon zorgen.

MENU

Van Stal